Rioolvervanging

Riool

Een gemiddelde binnen- en buitenriolering van een woning of bedrijfspand heeft een levensduur van circa 10 tot 50 jaar. Zowel het destijds gekozen rioleringsmateriaal, de belasting als ook omgevingsfactoren zijn sterk van invloed op de uiteindelijke levensduur van een riolering.

Repareren of vervangen

Op een gegeven moment zal elke riolering gebreken gaan vertonen. Verstoppingen, lekkages en afbreken van complete delen van rioleringen gebeurt dan ook regelmatig. Bij een kapotte riolering zal een riool-reparatie uitgevoerd moeten worden. Er moet duidelijk onderscheid worden gemaakt tussen een riool-reparatie en een riool-vervanging. Bij het laatste wordt het gehele stelsel vervangen, bij een riool-reparatie slechts een deel.

Hoewel een riool-reparatie veel goedkoper is blijft het een oude riolering, ook na reparatie. De kans dat er binnen een aantal jaren weer een probleem ontstaat, is relatief groot. Vaak verplaatst het probleem van het gerepareerde stuk zich naar een zwakkere plek verder op in het stelsel.

Wij adviseren dan ook meestal een riool-vervanging.

Belangrijke aandachtspunten die wij hanteren zijn:

  • Het gebruik van de juiste materialen: binnen- of buitenklasse
  • Het deskundig graven van sleuven middels onze mini-kraan
  • Hanteren van het juiste afschot
  • Een ‘Klick-melding’ aanvragen om te vermijden dat andere ondergrondse bekabeling zoals elektriciteit, gas, water en telecommunicatie worden beschadigd

Naast het vervangen van riool zijn wij ook gespecialiseerd in het aanleggen van een compleet nieuw riool, hemelwaterafvoer en het ingraven van infiltratiekoffers voor hemelwater!

Bent u toe aan vervanging of een geheel nieuw systeem, neem dan vrijblijvend contact met ons op!


Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een offerte!